{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijem povodom svjetske premijere BH filma "Grbavica" u Berlinu

F
13.2.2006. u 16:04
0
0
Prijem povodom svjetske premijere BH filma "Grbavica" u Berlinu
0
Prijem povodom svjetske premijere BH filma "Grbavica" u Berlinu
Povodom svjetske premijere filma “Grbavica” u takmičarskom programu prestižnog Berlinalea, 12. februara Federalno ministarstvo kulture i sporta i Sarajevo film festival u večernjim satima priredili su prijem u berlinskom klubu Kalkscheune.
Odlične reakcije publike Berlinalea na film “Grbavica”, ali svakako i ugled koji bh. predstavnici u Berlinu uživaju, bili su garancija da će prijemu prisustvovati veliki broj gostiju, no brojka od hiljadu ljudi koji su posjetili prijem prevazišla je očekivanja organizatora, posebno ako se uzme u obzir da je u isto vrijeme u Berlinu organizovan veliki broj zabava filmskih festivala i institucija, saopćeno je iz Pres-centra Sarajevo film festivala.

Goste su pozdravili federalni ministar kulture i sporta Gavrilo Grahovac i direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra poželjevši filmu “Grbavica” uspješan život, te rediteljica Jasmila Žbanić.

Na scenu je potom izašao Mostar Sevdah Reunion, a nešto kasnije su im se pridruživali čak i članovi ekipe filma Grbavica, te bh. nogometni reprezentativac Sergej Barbarez.

Među gostima koji su te večeri uživali u izvanrednoj atmosferi i muzici Mostar Sevdah Reuniona, o čemu se narednog dana mnogo govorilo u Berlinu, mogli su se vidjeti Marco Muller, direktor Venecija film festivala, Marion Doring, direktorica Evropske filmske akademije, predstavnici kanskog festivala, te brojni filmski profesionalci iz čitavog svijeta, a bh. prijem privukao je i veliki broj predstavnika sedme sile, kako iz BiH i regije, tako i svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: