Poziv autorima
43

Prijavite se za učešće na Street Arts Festivalu u Mostaru

FENA
U povodu održavanje sedmog Street Arts Festivala, koji će biti upriličen tokom juna u Mostaru, organizatori su uputili poziv svim zainteresiranim autorima i kolektivima iz Bosne i Hercegovine da se prijave za učešće.

Svi zainteresirani prijaviti se mogu iz područja vizuelnih umjetnosti (mural, izložba, skulptura, fotografija, performans), te muzike, teatra i plesa.

Prijava treba sadržavati ime i prezime, biografiju, kontakt podatke, detaljno razrađenu skicu murala koji bi željeli oslikati, kao i opis koncepta kojim se zainteresirani prijavljuju na konkurs.

Navedenu dokumentaciju potrebno je poslati na e-mail: [email protected], uz naznaku "Prijava na konkurs" do 2. maja ove godine.

"Komisija koju sačinjavaju umjetnici, muzičari, povjesničari, umjetnici i arhitekti, odabrat će sudionike koji bi prema njihovom mišljenju trebali sudjelovati na Street Arts Festivalu", poručili su iz festivalskog tima.

Inače, Street Arts Festival Mostar od 2012. godine predvode aktivistice i umjetnice koje žive i djeluju u Mostaru uz partnersku i prijateljsku podršku Vijeća mladih Grada Mostara, OKC Abrašević, UWC Mostar, Schuler Helfe Leben, Agencije lokalne demokratije Mostar, Udruženja za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti "Fora".