Otvoren konkurs
0

Prijavite se za Sedmicu studentske fotografije

Sarajevo-x.com
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Asocijacijom studenata Arhitektonskog fakulteta i Grupom F8 pokrenula je projekat pod nazivom "Sedmica studentske fotografije" u okviru kojeg će zainteresovani studenti Univerziteta u Sarajevu moći predstaviti svoje radove iz domena umjetničke fotografije.

Otvoren je konkurs studentske fotografije na koji se možete prijaviti do 11. decembra, a 14. 12. bit će upriličena izložba pristiglih fotografija koje uđu u uži izbor. Izložba će biti održana na Arhitektonskom fakultetu, s početkom u 19 sati i bit će otvorena do 18. decembra, kada je planirana i dodjela nagrada i priznanja.

Tema konkursa je "Jesen i moj grad", a pravo učešća imaju svi studenti Univerziteta u Sarajevu, osim članova organizacionog tima.

Tehnika i orjentacija su slobodne, a format fotografija treba biti 18x24. Maksimalan broj fotografija po učesniku je četiri, a potrebno ih je izraditi u zadanom formatu i dostaviti neopremljene (neuramljene i nekaširane) i na poleđini napisati podatke o autoru (ime i prezime, e-mail, broj telefona), te podatke o fotografiji (gdje je i kada nastala, te njen kratki opis). Uratke treba dostaviti i u digitalnoj formi, a postprodukcijska obrada fotografija nije dopuštena.

Krajnji rok za predaju fotografija je 11. decembar u 16 sati. Dostavljaju se u prostorije SPUS-a, Zmaja od Bosne 8 - Kampus Univerziteta u Sarajevu.

Svi učesnici izložbe će dobiti pohvale, a zahvalnice institucije i pojedinci koji pomažu realizaciji ovog projekta. Diplome će dobiti oni čiji radovi osvoje jedno od tri mjesta, kao i novčane nagrade, shodno osvojenom mjestu prema izboru stručnog žirija koji čine Amer i Imrana Kapetanović.

Prvonagrađeni će dobiti 800 KM, drugonagrađeni 400 KM, a trećenagrađeni 200 KM, dok će u periodu od 14. do 17. decembra biti upriličeno i glasanje, a rezultati glasanja će se uzeti u razmatranje u odnosu 1/3.

Za nagrađene fotografije autorska prava zadržava SPUS, za sve ostale fotografije autorska i vlasnička prava zadržavaju autori. Organizatori imaju pravo reprodukcije fotografija za potrebe izložbe, kataloga i promotivnog materijala.