{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijave za regionalni edukativni program Music Meeting do 30. septembra

31.8.2015. u 20:43
41
5
Prijave za regionalni edukativni program Music Meeting do 30. septembra
41
Prijave za regionalni edukativni program Music Meeting do 30. septembra
Razgovor sa Johnom McLaughlinom (Foto: Vanja Čerimagić)
Mladi muzičari i studenti muzike mogu se od danas do 30. septembra prijaviti na regionalni edukativni program "Music Meeting" koji se četvrtu godinu organizira u okviru Međunarodnog muzičkog festivala Jazz Fest Sarajevo.
Program je namijenjen mladim muzičarima u dobi od 18 do 27 godina, zainteresiranima za jazz, ali je otvoren i za muzičare izvan okvira jazza koje zanima istraživanje i iznalaženje novih pristupa u stvaranju muzike.

Ovogodišnji program će okupiti više od 80 mladih muzičara iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova i Makedonije, a zainteresirani za program mogu aplicirati putem formulara na zvaničnoj festivalskoj stranici www.jazzfest.ba.

Osim što će u Sarajevu okupiti mlade iz šire regije, koji će sudjelovati u brojnim programskim aktivnostima uključujući radionice i razgovore sa međunarodnim umjetnicima - gostima festivala, Music Meeting će omogućiti i zajedničke nastupe polaznika te tako ostati početna platforma i za eventualne buduće saradnje regionalnih muzičara, uspješno ustanovljena 2012. godine.

Muzičarima koji budu primljeni na program bit će plaćeni putni troškovi i troškovi hotelskog smještaja u Sarajevu, a bez naknade će prisustvovati svim programima 19. Jazz Festa Sarajevo 2015. koji će biti održan od 3. do 8. novembra ove godine, saopćeno je iz Pres-službe Jazz Festa Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: