Kultura
14

Pridružite se učesnicima Street Arts Festivala Mostar

FENA
Organizatori Street Arts Festivala Mostar, koji će se ove godine održati od 20. maja do 4. juna, objavili su konkurs za učešće na ovom, petom po redu međunarodnom festivalu.

Konkurs je otvoren do 24. marta, a prijaviti se mogu domaći i strani stvaratelji u oblastima vizuelnih umjetnosti (murali, grafiti, video, fotografija, skulptura, instalacija, performans), te u oblastima književnosti, muzike, teatra, plesa i urbanih sportova (parkour, skateboarding i slično).

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kontakt podatke, kratku biografiju, oblast za koju se prijavljuje sudionik te detaljan opis koncepta koji bi sudionik želio realizirati (uz skice, reprodukcije, slike, fotografije, snimke ili audiozapise).

Prijave se primaju na adresu elektronske pošte [email protected].

Organizatori Street Arts Festivala Mostar su Vijeća mladih Grada Mostara i Koledža ujedinjenog svijeta Mostar.

Festival je proteklih godina okupio veliki broj afirmiranih kao i neafirmiranih umjetnika iz BiH, regije i inozemstva, koji su iza sebe ostavili unikatni umjetnički pečat na ulicama Mostara te su dali veliki doprinos u napredovanju i realizaciji Street Arts Festivala.

Festival je omogućio afirmaciju mnogim umjetnicima te ih motivirao na nesvakidašnje zajedničko djelovanje i druženje na ulicama grada, što je rezultiralo nevjerojatnom kreativnom energijom i čudnovatim mostarskim muralima.