{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Priča sa istočne strane" u subotu u SARTR-u

16.10.2013. u 21:45
0
1
"Priča sa istočne strane" u subotu u SARTR-u
0
"Priča sa istočne strane" u subotu u SARTR-u
U subotu 19. oktobra 2013. u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu "Priča sa istočne strane" autora Darka Lukića.
U drami "Priča sa istočne strane" zatičemo dva lika, Selmu i Denisa, nekadašnje školske kolege iz Sarajeva, u Londonu, "toj ogromnoj varoši čiji je zagrljaj bio smrtonosan za toliko ljudi i žena" (Crnjanski), tačnije u slučajnom susretu u vagonu londonske podzemne željeznice i u različita vremena u mašti protagonista ove duodrame, "kroz nevrijeme dva izgubljena života od 1991. do 2001."

U nepretencioznom, ali vrlo rafiniranom dramskom tkanju, kroz devet varijacija susreta, Lukić nam na scenu izvodi likove koji su pomalo živi, pomalo mrtvi, podosta izgubljeni, koji ne žive, nego borave u Londonu i koji, bježeći od rata, zapravo, bježe i od samih sebe i, na taj način, gradeći između sebe nepremostive zidove nesporazuma, egzistencijalno postaju stranci.

Režiju predstave "Priča sa istočne strane" potpisuje Aida Bukvić, a u predstavi igraju: Snežana Vidović i Sead Pandur. Predstava je relazirana u koprodukciji Bosansog narodnog pozorišta Zenica i Sarajevskog ratnog teatara SARTR.

Svi zainteresirani ulaznice mogu rezervisati rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili putem maila [email protected].

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: