|

"Priča s istočne strane" posljednja predstava na sceni SARTR-a u 2013.

"Priča s istočne strane" posljednja predstava na sceni SARTR-a u 2013.
0
Klix.ba
19.12.2013. u 10:40
0
komentara
0

dijeljenja
"Priča s istočne strane" posljednja predstava na sceni SARTR-a u 2013.
U ponedjeljak 23. decembra 2013. u 20 sati, na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu "Priča sa istočne strane“ autora Darka Lukića.
Ovo je ujedno naša posljednja ovogodišnja predstava, pa koristimo priliku pozvati sve posjetitelje da nas posjete u ponedjeljak kako bi smo zajedno zaokružili ovu uspješnu 2013. i zaželili još uspješniju 2014. godinu.

U drami "Priča sa istočne strane“ zatičemo dva lika, Selmu i Denisa, nekadašnje školske kolege iz Sarajeva, u Londonu "toj ogromnoj varoši čiji je zagrljaj bio smrtonosan za toliko ljudi i žena“ (Crnjanski), tačnije u slučajnom susretu u vagonu londonske podzemne željeznice i u različita vremena u mašti protagonista ove duodrame, "kroz nevrijeme dva izgubljena života od 1991. do 2001.“.

U nepretencioznom, ali vrlo rafiniranom dramskom tkanju, kroz devet varijacija susreta, Lukić nam na scenu izvodi likove koji su "pomalo živi“, "pomalo mrtvi“, "podosta izgubljeni“, koji ne žive, nego "borave“ u Londonu i koji, bježeći od rata, zapravo, bježe i od samih sebe i, na taj način, gradeći između sebe nepremostive zidove nesporazuma, egzistencijalno postaju stranci.

Režiju predstave "Priča sa istočne strane“ potpisuje Aida Bukvić, a u predstavi igraju: Snežana Vidović i Sead Pandur. Predstava je relazirana u koprodukciji Bosansog narodnog pozorišta Zenica i Sarajevskog ratnog teatara SARTR.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.