|

Priča Oggija Tomića o potrazi za porodicom prikazana u Londonu

Priča Oggija Tomića o potrazi za porodicom prikazana u Londonu
2
Klix.ba
7.11.2013. u 21:56
3
komentara
2

dijeljenja
1/9 Foto: HHC/Oggi Tomic
2/9 Oggi Tomić i Chris Leslie (Foto: HHC/Oggi Tomic)
3/9 Kristin Scott i Oggi Tomić (Foto: HHC/Oggi Tomic)
4/9 Lord Paddy Ashdown (Foto: HHC/Oggi Tomic)
5/9 Jay Jopling s kćerkom Angelicom (Foto: HHC/Oggi Tomic)
6/9 John 'The Hammer' Cameron (Foto: HHC/Oggi Tomic)
7/9 Kristen Scott Thomas sa osnivačima organizacije HHC Markom i Caroline Cook (Foto: HHC/Oggi Tomic)
8/9 Kristen Scott Thomas i Mark Waddington (Foto: HHC/Oggi Tomic)
9/9 Nick Hewer (Foto: HHC/Oggi Tomic)
Sarajevski producent i režiser Oggi Tomić (28) svoj film "U potrazi za porodicom" imao je priliku prikazati i na Leicester Squareu u Londonu.
Projekcija ovog filma, koji je prikazan i na 19. Sarajevo Film Festivalu, upriličena je u kinu Vue u utorak, u okviru Humanitarne noći na kojoj je prikupljan novac za organizaciju Hope and Homes for Children (HHC). Ova organizacija bavi se traženjem doma za napuštenu djecu i spajanjem djece s porodicama.

Domaćin večeri bila je Oskarom nagrađena britanska glumica Kristin Scott Thomas, jedno od zaštitnih lica HHC-a, uz Tima Richardsa iz Vue Entertainmenta.

Više od 400 osoba prisustvovalo je britanskoj premijeri Tomićevog filma koji je baziran na istinitim dogđajima. Oggi je kao beba ostavljen u bolnici, a odrastao je u Dječijem domu na Bjelavama u Sarajevu. Sa 14. godina otišao je u Veliku Britaniju zahvaljujući upravo HHC-u, čiji predstavnici su 1994. godine došli u BiH i pronašli skoro stotinu djece koja su živjela u zgradama bez podova, prozora i vrata. Oggi je bio jedno od te djece, a dotadašnje djetinjstvo proveo je od jedne do druge institucije.

Danas je on uspješan producent, režiser i porodičan čovjek sa diplomom Međunarodne akademije za film na Cambridgeu."Potraga za porodicom" je priča siročeta koji se odvažio i zaputio u traganje za svojom majkom, priča o mladiću koji se vratio u BiH kako bi pronašao svoju porodicu i prvi put se susreo s majkom, te dobio odgovore na pitanja koja je postavljao cijeli svoj život. To je priča o hrabrom dječaku teške prošlosti i jednom nevjerovatnom susretu

Na Humanitarnoj noći, kojoj su prisustvovali i Nick Hewer, Paddy Ashdown, Jay Jopling s kćerkom Angelicom, Chris Leslie, Mark Waddington, Mark i Caroline Cook i drugi prikupljeno je oko 20.000 funti.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...