|

Prezentacija Web of Knowledge u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci

Prezentacija Web of Knowledge u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci
0
F
FENA
23.11.2010. u 17:21
0
komentara
0

dijeljenja
Prezentacija Web of Knowledge u Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci
U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci BiH u ponedjeljak je Malgorzata Krasowska održala prezentaciju Web of Knowledge (WOK), saopćeno je danas iz NUBBiH-a.
Na prezentaciji je pored segmenata koji obuhvataju Journal Citation Report (JCR), Recent Web of Knowledge Enhancement predstavljen i Conference Proceedings Citation Indexes kao jedan od bitnih segmenata Web of Science (WOS) za naučnu zajednicu.

Conference Proceedings Citation Indexes grupiran je u dvije edicije: Nauka i tehnologija i Društvene i humanističke nauke.

Do danas uključuje 5,5 miliona zapisa i ažurira se svake sedmice. Ovaj indeks pokriva 120.000 konferencija u svijetu. Indeksirane su i pretražive pojedinosti svake konferencije, od naslova konferencije, sponzora, lokacije, opisa i datuma održavanja.

Uz finansijsku potporu Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije Bosne i Hercegovine, Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH je omogućila da akademska zajednica FBiH bude upoznata o najnovijim naučnim informacijama iz baza podataka: Web of Science, Journal Citation Reports, Conference Proceedings Citation Index, Current Contents Connect i Medline.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.