{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prezentacija SFF-a i bh. kinematografije na Festivalu u Cannesu

S
4.5.2004. u 11:24
0
0
Prezentacija SFF-a i bh. kinematografije na Festivalu u Cannesu
0
Prezentacija SFF-a i bh. kinematografije na Festivalu u Cannesu
Jubilarni 10. Sarajevo Film Festival predstaviće se ove godine na Canneskom festivalu koji će se održati od 12 do 23. maja, i to u okviru «Marche du Film».
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
SFF po prvi put ima svoj štand na kanskom film marketu, centralnom mjestu susreta filmskih profesionalaca na najprestižnijem međunarodnom filmskom festivalu. Imajući u vidu da SFF ove godine slavi desetu godišnjicu svog postojanja nema boljeg trenutka za predstavljanje naših dostignuća i promocije Festivala. Prisustvo na filmskom marketu je i izvanredna prilika za prezentaciju bosanskohercegovačke kinematografije koja posljednjih godina bilježi značajne uspjehe.

Štand je smješten u tzv. Festivalskoj Palati, tj. centralnom sjedištu Festivala. U okviru filmskog marketa biće predstavljene najznačajnije filmske kuće iz cijelog svijeta, a do sada ih je registrirano više od dvije stotine. Na štandu Sarajevo Film Festivala svi zainteresirani će moći dobiti informacije o Festivalu ali i o bh filmu i produkciji. Sve producentske kuće, kao i bh Udruženje filmskih radnika pozvani su da pripreme promotivno-informativni materijal koji će biti dostupan svim akterima filmskog marketa.

U saradnji sa ministrom kulture i sporta u Vladi FBiH Gavrilom Grahovcem, u Cannesu će 17. maja biti organiziran koktel- prijem na sigurno najekskluzivnoj festivalskoj lokaciji Plage des Palmes. Očekuje se prisustvo oko dvije stotine gostiju, među kojima su brojni mediji, režiseri, glumci, producenti, distributeri, kritičari i drugi filmski profesionalci.Gostima koji već sada potvrđuju dolazak obratiće se ministar Grahovac i direktor SFF-a Mirsad Purivatra. Prijemu će prisustvovati oskarovac Danis Tanović, producent Čedo Kolar, glumac Branko Đurić, a očekuje se učešće i drugih bh autora.

Sarajevo Film Festival vjeruje da će svojim učešćem na Festivalu u Cannesu proširiti svoju mrežu prijatelja te dodatno zainteresirati učesnike filmskog marketa i druge značajne goste kanskog festivala da u avgustu posjete Sarajevo te se i sami uvjere zbog čega Festival uživa status najvećeg i najcjenjenijeg filmskog festivala u regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: