Kultura
0

Premijerom promotivnog videa "High Hope" zatvoreno četvrto izdanje festivala Many Men Show u Visokom

Piše: E. M.
(Foto: Klix.ba)
Nakon tri dana provoda i zabave u Visokom je u Kulturnom centru „Altindag-Visoko“ premijerom promotivnog videa "High Hope" svečano zatvoreno 4. izdanje festivala umjetnosti i kreacije "Many Men Show" (MMS).

Raznovrstan program koji su za svoje sugrađane pripremili mladi Visočani privukao je, tokom vikenda, veliki broj posjetilaca koji su u Visoko stizali iz cijele Bosne i Hercegovine.

Mladi organizatori Many Man Show festivala zahvalili su se svojoj publici i posjetiocima na druženju i povjerenju koje su im pružili tokom prehodna tri dana, nakon čega su sa svojim partnerima udruženjem Setup i produkcijom Vi-net svom gradu poklonili promotivni video, kroz koji su u šest minuta opisane sve ljepote i turistički potencijali grada Visokog.

Posjetioci 4. MMS festivala iz cijele BiH imali su priliku uživati u odličnom programu koji je u petak počeo koncertom klasične muzike i zabavom. Subota je bila rezervisana za radionice koje je MMS tim priredio za najmlađe posjetioce, a zatim je upriličeno i odigravanje košarkaškog turnira na kojem je promovirana i sportska kreacija mladih u Visokom.

Proslava 18. rođendana portala Visoko.co.ba, najstarijeg izvora informacija iz Visokog i okoline, obilježena je koncertom regionalnih zvijezda hip hop scene Ede Maajke, Frenkia, Kontre i DJ Soula.

Posljednji dan festivala obilježili su ljubitelji automobila na tuning show-u koji je po prvi put organizovan u gradu piramida. Veliki broj posjetilaca imao je priliku da se uvjeri u kreativnost onih koji su svoje "ljubimce" izložili na parkingu KC "Altindag-Visoko".

"Drago nam je što smo bili, nakratko, dio visočke kulture i što se tradicija ‘show-a više ljudi’ nastavlja u našem gradu. Tri dana sjajnog programa su iza nas, a mi se iskreno nadamo da ste svi uživali, baš onoliko koliko i mi. Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim partnerima na ovom projektu, bez kojih festival umjetnosti i kreacije Many Men Show 4 ne bi bio održan", poručili su iz organizacionog odbora MMS-a uz poruku da su već krenuli sa pripremama za 5. Many Men Show.