U punom BKC-u
27

Premijerom predstave "Sumnjivi autobus" srednjoškolci oživjeli radost pozorišne igre

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Polaznici prve generacije Škole glume, kulturno-edukacijskog programa kojeg je 2017. godine pokrenuo BKC Sarajevo, premijerno su u Bosanskom kulturnom centru izveli predstavu ''Sumnjivi autobus'' koja je rađena prema motivima ''Stilskih vježbi'' Raymonda Queneaua.

Polaznici Škole glume su istraživali ne samo likove koje je oslikao Qeneauo, nego su kreirali i svoje, originalne karaktere koji su oživjeli kroz radost pozorišne igre i pokazali koje su sve scenske vještine do sada savladali.

Režiju predstave potpisuje Asja Pavlović, a u predstavi igraju: Lejla Medinić, Sayra Lemeš, Selma Nišić, Selma Zukić, Anela Coković, Hena Brkić, Sara Špirić i Irfan Salković.

Škola glume, kulturno-edukacijski program JU Bosanski kulturni centar KS, od 2017. godine u svojoj strukturi ima dvije generacije učenika osnovnih i srednjih škola. U dvogodišnjem postojanju rezultati školovanja do sada su prezentovani javnim časovima i završnim predstavama. Nakon premijere predstave "Pinokio", u izvedbi grupe osnovaca, a prema adaptaciji i režiji voditelja i glumca Mirze Mušije, realizovana je i završna predstava srednjoškolske grupe "Sumnjivi autobus".