{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijerom filma španske televizije počinje "Sedmica bosanskih kraljeva"

F
29.6.2010. u 06:06
0
9
Premijerom filma španske televizije počinje "Sedmica bosanskih kraljeva"
0
Festival "Sedmica bosanskih kraljeva", koji će trajati od 29. juna do 5. jula, bit će zvanično otvoren premijerom filma "Tragovima bosanskog kraljevstva", u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.
Naime, uz pomoć sredstava koje je dodijelila Evropska unija, u protekle tri godine, Fondacija Mozaik je sarađivala s lokalnim zajednicama u okviru realizacije projekta "Tragovima bosanskog kraljevstva" i uspješno kreirala jedinstven turistički proizvod na tržištu kulturno-turističke niše.

Na ovaj način, turistički potencijal je transformiran u konkurentan turistički proizvod.

Projekt "Tragovima bosanskog kraljevstva" je ponudio kreiran turistički proizvod za deset lokalnih zajednica, povezujući ih kroz njihove kulturne i historijske baštine te događaje koji evociraju vrijeme srednjovjekovne Bosne.

Gradovi Kakanj, Vareš, Visoko, Zenica, Maglaj, Tešanj, Fojnica, Travnik, Donji Vakuf i Jajce su spremni da ugoste svoje posjetioce bogatim turističkim programom.

Ovaj projekt je osigurao rekonstrukciju spomenika kulture, restauraciju kulturne baštine te razvoj turističke infrastrukture, saopćeno je danas iz Evropske komisije u BiH.

Otvoreni su i opremljeni informacioni pultovi, postavljene su prodavnice suvenira, oživljeni umjetnički zanati te postavljene etnografske kolekcije.

Radnici u turizmu su imali adekvatnu obuku i edukaciju, izrađen je promotivni materijal i provedena su istraživanja tržišta te je uspostavljena turistička ruta koja prolazi kroz ciljane gradove.

Učesnici Festivala uživat će u izuzetnom kulturno-historijskom iskustvu: takmičenje za najboljeg turističkog vodiča, turniri u srednjovjekovnim sportovima, izbor najboljih srednjovjekovnih menija itd.

Ova jedinstvena turistička ponuda te odgovarajući turistički vodič za ovaj značajan proizvod štampan na bosanskom, engleskom i španskom jeziku bit će promovirani u sklopu Festivala "Sedmica bosanskih kraljeva".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: