{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijerno prikazan film "Paradajz" o Saudinu Bećireviću

16.9.2012. u 15:03
0
Premijerno prikazan film "Paradajz" o Saudinu Bećireviću
0
Kratki dokumentarno-igrani film "Paradajz", mlade rediteljke Sabine Sidro, prikazan je sinoć premijerno u prepunom Sarajevskom ratnom teatru u organizaciji Udruženja Urban iz Sarajeva.
Film je baziran na istinitoj priči, konstruisan po dnevnicima Saudina Bećirevića Pospanka koji su objavljeni u knjigama "Bore oko očiju" i "Na putu u nepoznato".

"Za mene je bio veliki izazov prikazati film u Sarajevu, pred ljudima koji su čitali Saudinove knjige i imali velika očekivanja od filma", izjavila je Sidro, a publika je svoje oduševljenje filmom pokazala dugotrajnim aplauzom na kraju projekcije.

Jasminko Halilović, predsjednik Udruženja Urban i urednik Bećirevićevih knjiga naglasio je da je "priča o Bećireviću priča o ljudima na čijim leđima se lome svi ratovi, o ljudima o kojim ne slušamo na televiziji i ne čitamo u novinama, i da će baš zbog toga što Bećirević predstavlja stotine hiljada mladih momaka koji ginu za tuđe ideale Udruženje Urban nastaviti snažno raditi na promociji njegovog djela."

Film će nakon ovoga biti prikazan na nekoliko evropskih festivala. Uskoro će biti upriličeno i prvo medijsko prikazivanje, poručuju iz Udruženja Urban koje je koprodukcijski podržalo snimanje ovog filma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: