{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijerno izvedena predstava "Ljubav"

27.6.2012. u 09:22
0
0
Premijerno izvedena predstava "Ljubav"
0
Premijerno izvedena predstava "Ljubav"
U sklopu manifestacije Pozorište bez granica 2012, sinoć je na sceni Bosanskog kulturnog centra u Tuzli Draft teatar premijerno odigrao predstavu "Ljubav" Murraya Schisgala. Trio u sastavu Dragan Tešić, Almedina Salčinović i Zoran Vasiljević izmamio je aplauze prepune sale BKC-a.
U ovom djelu Murray Schisgal govori o tome kako događaji iz ranog djetinjstva imaju veliki utjecaj na našu sposbnost da osjetimo pravu ljubav, da je njegujemo i razvijamo. Režiseri predstave, Dragan Tešić i Zoran Vasiljević, smatraju da se djelo ne može svrstati ni u socijalnu dramu, niti u komediju, iako ima veliku dozu humora koja proizilazi iz same situacije u kojoj se nađu učesnici.

Vasiljević je predstavu opisao kao simpatičnu priču o ljubavnom trouglu, a za premijerno izvođenje, kazao je, predano su se pripremali oko šest mjeseci.

Draft teatar, inače, ove godine obilježava 20 godina postojanja i rada. Za to vrijeme je kroz Draft prodefilovalo mnogo mladih, talentovanih i dobrih glumaca. Danas je članica ovog teatra i Almedina Salčinović, koja do sada nije imala glumačkog iskustva, ali je svoj talent dokazala ovom ulogom. Osim što je uživala u pripremama i radu na novom projektu za nju je ovo, kazala je, izuzetno vrijedno iskustvo.

Bila je ovo druga po redu predstava odigrana u okviru 12. festivala Pozorište bez granica, a do kraja će Draft teatar, domaćin ovog festivala, Tuzlacima pokloniti još četiri gostujuće predstave.

Već večeras će svi ljubitelji pozorišne umjetnosti moći pogledati predstavu "Tunel", koju će, na Trgu slobode u 21:00 izvesti gosti iz Bijeljine. Radi se o autorskom projektu Gavrila Jovanovića. U slučaju kiše, predstava će biti izvedena u Domu mladih Tuzla u 19:30 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: