{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijere filmova 'Isus Krist' i 'Momentary Intermissions'

12.8.2003. u 16:31
0
0
Premijere filmova 'Isus Krist' i 'Momentary Intermissions'
0
Premijere filmova 'Isus Krist' i 'Momentary Intermissions'
U srijedu, 13. 08. 2003. u dvorani Mediacentra Sarajevo sa početkom u 20 sati biće premijerno prikazana dva filma: dokumentrani film autora Feđe Štukana pod nazivom 'Isus Krist' i kratki igrani film Jasona Vassiliadesa i Daniela Linvalla pod nazivom 'Momentary Intermissions'.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dokumentrani film 'Isus Krist' je nastao sredinom ove godine kao zapis neobične umjetničke antiratne akcije sarajevskog glumca Feđe Štukana koja je izazvala velike kontroverze u medijima koji su ovu akciju ocijenili skandaloznom.

Štukan s filmom ide i korak dalje, potencirajuci licemjerje javnosti koja osuđuje umjetnika u antiratnoj akciji, a u isto vrijeme mirno živi sa zločinom koji je ne tako davno počinjen na ovom tlu.

Film 'Isus Krist', prema riječima autora, nije uvršten u selekciju dokumentarnog filma na ovogodisnjem Sarajevo Film Festivalu, za što selektori nisu dali nikakvo objašnjenje, a Štukan to smatra cenzurom.

Film traje 10 minuta i posjeduje engleski subtitle. Režiju i montažu potpisuju Feđa Štukan i Ćazim Dervišević, a u filmu je korištena muzika grupe 'Protest' i Satana Panonskog.

Kratki igrani film 'Momentary Intermissions' istražuje život savremenog mladog čovjeka u klopci globalizacije i u cijelosti je snimljen u Sarajevu. U filmu glume Richard P.T. Ots, Daniel Lindvall, Sebastian Gerlash, Natasha Lialina i Aisa Hubanic.

Ulaz na projekcije je besplatan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: