|

Premijera trilogije "Orao, kokoš, janje" u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu

Premijera trilogije "Orao, kokoš, janje" u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu
5
F
FENA
23.11.2014. u 13:38
0
komentara
5

dijeljenja
Premijera trilogije "Orao, kokoš, janje" u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu
U produkciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS - Scena MESS, BITEF teatra i Zagrebačkog kazališta mladih, bit će izvedena trilogija "Orao, Kokoš, Janje“ u sklopu projekta "Stoljeće jedne porodice“.
U režiji tri rediteljice, Ane Tomović "Orao“, Selme Spahić "Kokoš“ i Anice Tomić "Janje“, premijera ove jedinstvene trilogije zakazana je za 5. decembar u Sarajevskom ratnom teatru, dok će se prva repriza igrati 6. decembra.

U svakom od dijelova trilogije učestvuju umjetnici i umjetnice iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, što projektu daje posebnu važnost u produkcijskom smislu.

Post-projektno trajanje i igranje predstave u Bosni i Hercegovini i regiji podržat će i Ministarstvo civilnih poslova BiH i Fondacija za muzičke i scenske umjetnosti Sarajevo, saopćio je Press MESS-a.
“Stoljeće jedne porodice” je dvanaestomjesečni projekt vrijednosti od 148.320 eura, financiran iz sredstava Europske unije iz programa Sarajevo 2014, te Kantona Sarajevo.

Cilj projekta je doprinijeti obilježavanju 2014. kao godine prenošenja europskih vrijednosti i pomirenja, raznolikosti i predanosti da se zajedno suočimo s izazovima u BiH, otkrivajući i suprotstavljajući se transgeneracijskom transferu nacionalizma, otvoreno se suočavajući s prošlošću, te naglašavajući multietnički karakter Bosne i Hercegovine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.