{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera predstave Zločin na kozijem otoku Damira Zlatara Freya

F
28.1.2012. u 11:34
0
1
Premijera predstave Zločin na kozijem otoku Damira Zlatara Freya
0
Premijera predstave Zločin na kozijem otoku Damira Zlatara Freya
Predstava "Zločin na kozijem otoku" s rediteljskim potpisom Damira Zlatara Freya premijerno je izvedena sinoć na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, čime je ova pozorišna kuća zabilježila prvu premijeru u tekućoj umjetničkoj sezoni i novoj godini.
Riječ je o tekstu jednog od najpoznatijih talijanskih dramatičara prve polovice 20. stoljeća Uga Bettija, koji je uprizoren na mnogim pozorišnim scenama širom svijeta.

Predstava se svrstava u ljubavni triler. Na otoku na kojem žive tri usamljene žene različitih generacija - majka, njena sestra i kćerka, iznenada se pojavljuje muškarac, koji kroz određeno vrijeme stupa u vezu sa sve tri. Problem nastaje kada se sve tri zaljube u tog muškarca, zbog čega počinje da se rađa ljubomora, zavist i nerazumijevanje. Priča govori o granicama koje je neko spreman doseći radi ljubavi.

Glumačke izvedbe Rijada Ljutovića, Vedrane Seksan, Alme Terzić i Jasne Ornele Bery publika je nagradila aplauzom.

Reditelj Damir Zlatar Frey prethodno je istaknuo da komad govori o odnosima među ljudima te predstavlja izuzetnu mikroskicu makrosvijeta u kojem živimo.

"Predstava potiče propitivanje samoga sebe i etične vrijednosti samoga sebe i drugih, te odnos prema ljubavi. Moja životna tema je ljubav. U ovom sam komadu našao puno razloga gdje je ranjena ljubav i osobe zavedene ljubavlju. Sve osobe u ovoj priči bore se za ljubav", kazao je on.

Frey je ovaj tekst već postavljao na scenama u Sloveniji i Hrvatskoj, uvijek na kamernim scenama, te je ovo bio prvi put da ga uprizori na velikoj teatarskoj sceni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: