|

Premijera predstave Put za Katmandu 4. marta

Premijera predstave Put za Katmandu 4. marta
0
S
Sarajevo-x.com
22.2.2011. u 15:28
0
komentara
0

dijeljenja
Premijera predstave Put za Katmandu 4. marta
U SARTR-u su nastavljene probe za novu predstavu "Put za Katmandu“ inspirisanu muzičkim albumom "Can I play with your memories?“, zajedničkim projektom Basheskije (alter ego muzičara Nedima Zlatara) i Edwarda EQ (Leonard Šarić).
Kao izvorni materijal poslužili su tekstovi pjesama i neobjavljene kratke priče Nedima Zlatara. Premijera će biti 4. marta na sceni SARTR sa početkom u 20 sati.

Kroz priču o Edi K., usamljenom pojedincu izgubljenom u otuđenom, korporativno ustrojenom, pragmatičnom i bezosjećajnom svijetu, predstava tematizira potragu za izlazom iz deindivualizirajuće mašinerije koja ostavlja emotivne, duhovne i intelektualne tragove na ljudima. Uhvaćen u zamku svoje samoće Edo pronalazi put kroz vlastitu kreativnost...

Koreditelj je Jasmina Prolić, koja je i koautor scenarija zajedno sa Dubravkom Zrnčić-Kulenović. Autorsku tim još čine scenograf Osman Arslanagić, Bojan Mustur zadužen za video animacije, kostimografkinje Naida Begović i Adisa Vatreš, dramaturg Dario Bevanda, a u predstavi igraju Mirela Lambić, Sonja Goronja, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Alban Ukaj i Adnan Hasković. Kao gosti i autori muzike u predstavi sudjeluju i Nedim Zlatar i Leonard Šarić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.