|

Premijera predstave "Prah" 31. oktobra na sceni Centra za kulturu Sarajevo

Premijera predstave "Prah" 31. oktobra na sceni Centra za kulturu Sarajevo
146
E. Lj.
21.10.2019. u 14:08
0
komentara
146

dijeljenja
Premijera predstave "Prah" 31. oktobra na sceni Centra za kulturu Sarajevo
Predstava "Prah", novi projekt Altteatara u koprodukciji sa Centrom za kulturu Sarajevo, premijerno će biti izvedena 31. oktobra na Teatarskoj sceni Jelićeva Centra za kulturu.
Dramu "Prah" mađarskog autora Györgya Spiróa režira Miralem Zupčević, a u glavnim ulogama bračnog para koji živi na rubu materijalne i moralne egistencije publika će gledati dvoje vrsnih glumaca, Gordanu Boban i Mirsada Tuku.Ova drama s elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom i čamotinjom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo samorazotkrivanja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa.

"Naša postavka ovog vrlo popularnog dramskog teksta je specifična po tome što je akcent na glumačkoj igri, na filigranski građenim karakterima koje nose dvoje vrsnih glumaca. U svemu tome značajnu ulogu ima i to što je reditelj predstave Miralem Zupčević, po vokaciji i sam glumac te profesor glume“, kazao je Slaven Vidak, direktor produkcije Altteatar, i najavio kako publiku očekuje čitava paleta emocija, iskrene tuge ali i smijeha."Pa iako svi znamo da 'para vrti tamo gdje burgija ne može' u ovoj predstavi će biti postavljeno pitanje da li zaista novac može riješiti naše istinske probleme", poručuju organizatori.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.