Kultura
0

Premijera predstave "Klovnologija" 20. novembra

Klix.ba
Povodom Evropske sedmice za smanjenje otpada (EWWR), 17.- 25. novembra i Međunarodnog dana djeteta (20.11.), Udruženje dramskih umjetnika "Altteatar" održat će premijeru predstave "Klovnologija".

Riječ je o novoj teatarskoj poslastici namijenjenoj najmlađima, zabavnoj, duhovitoj i "ekološki osviještenoj" predstavi. U predstavi upoznajemo dva vesela klovna, koji kroz niz komičnih situacija i zapleta upoznaju mališane sa osnovnim principima očuvanja životne sredine. U ulogama klovnova pojavljuju se glumci mlađe generacije, Alisa Čajić i Emir Fejzić, dok su autori Adnan Lugonjić i Mario Drmać.

Premijera će se održati 20. novembra 2012. godine, u 18h, na sceni Franjevačkog međunarodnog studentskog centra, na Kovačićima, Zagrebačka 18.

Udruženje Dramskih umjetnika Altteatar, posljednjih je godina uveliko doprinijelo sveukupnoj teatarskoj ponudi Sarajeva i, slobodno možemo reći, cijele BiH, kao i razvoju obrazovnog procesa djece koja se kroz teatarski čin educiraju i otkrivaju značaj i snagu kreativnog izraza.

Učešće na značajnim festivalima (PIF Zagreb, Susreti lutkarskih pozorišta/kazališta Bugojno BiH, MESS, Dani BiH u Lionu, Pozorište Zvezdarište Beograd, Zlatna Iskra Kragujevac), te brojne nagrade i priznanja, samo su potvrda kvaliteta djelovanja i rada "Altteatra", upornosti i profesionalne odgovornosti da se i teatar namjenjen djeci odlikuje stvaralačkim i umjetničkim progresivnim dometima.

Više informacija o predstavi i aktuelnim projektima "Altteatra" možete pronaći na:
www.altteatar.com i Facebook stranici.