Kultura
0

Premijera predstave "Ja, mahalac" u Beogradu 29. novembra

Klix.ba
Nakon što su sarajevski mahalci i mahaluše napunili Skenderiju i igrali do sada pred više od sto hiljada gledatelja, došlo je vrijeme da se malo promahala i u srbijanskoj prijestolnici.

Iz produkcije "Filter" obavještavaju javnost da će najveći pozorišni hit ove godine u BiH, predstavu "Ja, mahalac" autorice Indire Kučuk-Sorguč u režiji Mirele Trepanić, imati svoju premijeru u Beogradu, 29. novembra u Domu sindikata.

Na jučerašnjoj press konferenciji koja je održana u beogradskom hotelu Holiday Inn, nosilac ove komične priče o žensko-muškim odnosima, glumac Dragan Marinković Maca je istakao: "Ova predstava ima zabavno-edukativni karakter, bit će muzike, smijeha, ali i suza, igrat ćemo se sa emocijama publike. Ovo je idealan način da se iskarikira stanje u društvu, a mnogi će se i pronaći."

Ovu savremenu monodramu do sada je u regionu širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije pogledalo skoro 100.000 ljudi, dok turneja po Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji tek predstoji.

"Ja, mahalac" je muški pogled na problematiku shizofrenih međuljudskih odnosa s akcentom na specifičnostima bh. mentaliteta. On na provakativan i duhovit način tumači današnje ljubavne odnose i kritizira pomodarstvo, primitivizam, pokondirenost, siromaštvo duha, materijalizam i druge fenomene naše svakodnevnice.

Od premijere 4. maja pa do danas predstava "Ja, mahalac" odigrana je 33 puta, dok je predstava koja joj prethodi "Ja, mahaluša" izvedena 90 puta.

Predstava počinje u 20 sati, a karte se mogu nabaviti na biletarnici Doma sindikata u Beogradu.