Kamerni teatar 55
10

Premijera predstave 'Ih, kako bih te ja' 6. aprila

FENA
Predstava "Ih, kako bih te ja", kojom će Jasna Ornela Bery obilježiti 40 godina glumačkog rada, premijerno će biti izvedena u subotu, 6. aprila, na sceni Kamernog teatra 55.

Režiju predstave potpisuje mladi režiser Irfan Avdić, a osim Jasne Ornele Bery, uloge tumače Vuk Marinić i Mario Drmać. Pored toga što tumači glavnu ulogu, Bery je radila i produkciju predstave.

"Jubileje su prije organizovala pozorišta, ali se zbog različitih okolnosti, prvenstvno finansijskih, to promijenilo, pa sam sama odlučila obilježiti 40 godina svoga rada. Moj sin Vuk Marinić, koji je ujedno i jedan od protagonista predstave, pomogao mi je da adaptiram i dramatiziram priču. Moja želja je bila da to bude komedija, jer u ovim teškim vremenima želim nasmijati publiku", rekla je Bery.

Dramatizaciju i adaptaciju, osim Vuka Marinića, potpisuje i Vedrana Božinović, a autori su inspiraciju pronašli u novelama Antonia Amurria, italijanskog autora.

"Iako je riječ o komediji, tekst je prilagođen da, osim što je humorističan, bude 'predstava u predstavi'. Kontekstualizira stvarni život i moje viđenje majke, odnosno kako sam je ja vidio cijeli život. Iako je u predstavi malo iskarikirano, na način da je opisujem kao namćora i tabure, vjerujem da mi ona ne zamjera, zbog činjenice da se radi o komediji", izjavio je Vuk Marinić.

Premijerno izvođenje predstave u Kamernom teatru najavljeno je za subotu u 20.00 sati, dok je prva repriza predstave na programu 15. aprila u Pozorištu mladih Sarajevo.