Kultura
16

Premijera na Klix.ba: Nova scena iz filma "Otok ljubavi"

Klix.ba
Svjetska premijera filma "Otok ljubavi" Jasmile Žbanić održat će se na filmskom festivalu u Locarnu 8. augusta u sklopu glavnog programa na Piazzi Grande, a čitaoci Klix.ba imaju priliku vidjeti jednu od dosad neviđenih scena.

Program Piazze Grande otvara film Luc Bessona "Lucy". Gosti festivala su Roman Polanski, Scarlett Johansson, Agnes Varda, Juliette Binoche, Armin Muller Stahl…

Našu ekipu predstavljat će rediteljica i koscenaristica Jasmila Žbanić, glavni glumci Ermin Bravo, Ariane Labed, Leon Lučev i Franco Nero, te producent Damir Ibrahimović.

Bosanskohercegovačka publika film će moći pogledati 16. augusta na 20. Sarajevo Film Festivalu u selekciji Open Air.

"Otok ljubavi" je koprodukcija Hrvatske, Njemačke, Švicarske i BiH.

Grebo i njegova supruga Liliane u poodmakloj trudnoći provode svoj pošteno zasluženi odmor u popularnom jadranskom odmaralištu. Sve je uključeno u cijenu! Sunca, plivanja i zabave koliko im je srcu ćejf. Nemoguće je zamisliti da bi na tako idiličnom odmoru išta moglo krenuti po zlu!

Uz večer karaoka, Grebo, sarajevski roker, u kojeg se Liliane svojevremeno zaljubila, očarava sve goste u odmaralištu. Ipak najveće iznenađenje večeri je njihov susret s misterioznom Florom. Ova harizmatična mlada žena ubrzo će njihov mladi brak staviti na kušnju. Tajne iz prošlosti ne mogu dugu ostati skrivene na Otoku ljubavi.