{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera muzičko-poetskog performansa "Svjedok"

F
28.1.2009. u 13:29
0
0
Premijera muzičko-poetskog performansa "Svjedok"
0
Premijera muzičko-poetskog performansa "Svjedok"
"Svjedok" na Braču
Povodom sutrašnje premijere muzičko-poetski performansa "Svjedok" glumca Mikija Trifunova i mladih muzičara Nedžada Merdžanovića i Hame Salihbegovića, danas je u Kamernom teatru 55 upriličena pres-konferencija.
Direktor Kamernog tetra 55 Zlatko Topčić istakao je da je Trifunov jedan od rijetkih koji njeguju poetski izraz, a ujedno je i vrhunski interpretator poezije.

Miodrag Miki Trifunov rekao je da su za njega stih, poezija način komuniciranja sa svijetom.

A kada je riječ o performansu "Svjedok", koji se nalazi i na istoimenom CD-u on ističe da to nije samo pusto govorenje, da su stihovi svojevrsna sublimacija iskustava.

"Poezija je i krik, i ispovijed..." reći ćeTrifunov.

Muzičko-poetski projekt "Svjedok" je, svjedočenje o sebi, o drugima, vremenu u kojem živimo, o onim običnim ljudskim htijenjima, životu...

Publika koja dođe da pogleda ovaj performans imat će priliku čuti stihove Tina Ujevića, Maka Dizdara, Vladislava Petkovića Disa, Horhe Luisa Borhesa, Mike Antića, Bertolta Brechta i Rudyarda Kiplinga.

U performansu učestvuju: Miodrag Trifunov, Boris Ler, Hamo Salihbegović (akustična gitara), Nedžad Merdžanović (akustična gitara), Muamer Đozo (kontrabas) i Adnan Buljušmić (violina).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: