Kultura
21

Premijera monodrame o Ćirinom životu nakon Travnika i Zenice i u Sarajevu

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Nova hit predstava "Ćiro", o životu Miroslava Ćire Blaževića, jednog od najpoznatijih glumaca u regionu i televizijske zvijezde Tarika Filipovića bit će premijerno izvedena u Domu mladih, u Sarajevu, 24. aprila s početkom u 20 sati.

Predstavu "Ćiro" zajedno s Tarikom Filipovićem autorski potpisuje Antonio Gabelić, a glavni producent predstave je renomirani producent Tomislav Kašljević.

U središtu pažnje cjelokupne predstave, očekivano je nogometna ikona, Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno "sine moj" dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Prvim predstavama u Travniku i Zenici, a potom i svečanom premijerom u Zagrebu, koja je održana 10. marta u pozorištu Kerempuh, predstava "Ćiro" osvojila je srca publike na prvu loptu, a Tarik Filipović u njoj zaista briljira. Osim glumački i rediteljski, Tarik Filipović predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao i u odabiru muzike.

Tarik Filipović jedan je od najpoznatijih glumaca naših prostora. Rođeni Zeničanin, svojim je predstavama "Spektakluk" i "Magic Act Show" u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao rekorde popularnosti, a predstavom "Ćiro" već sada kreće u istom smjeru.

Ulaznice za predstavu "Ćiro" u Domu mladih 24. aprila već su u pretprodaji, a mogu se kupiti po cijeni od 20 KM na sljedećim prodajnim mjestima: Plato Skenderije, blagajna BKC-a i sistem Kupikartu.ba.