Kultura
111

Premijera mjuzikla "Footloose" 13. juna u Narodnom pozorištu Sarajevo

Klix.ba
U produkciji Instituta za muziku, teatar i multimediju Sarajevo, a u saradnji sa Muzičkom akademijom Sarajevo, Akademijom scenskih umjetnosti i Akademijom likovnih umjetnosti, 13. juna u 20 sati će u Narodnom pozoristu Sarajevo premijerno biti izveden mjuzikl "Footloose" hit iz 1984. godine.

Nakon velikog uspjeha prvog poslijeratnog mjuzikla "Briljantin", koji se četiri puta reprizirao u NPS-u u 2013. godini, u ovom "lakonogom" mjuziklu i ove godine učestvuju studenti svih odsjeka Muzičke akademije, ali po prvi put pridružuju se i Akademija scenskih umjetnosti i Akademija likovnih umjetnosti čiji će studenti biti zaduženi za režiju kao i scenografiju, te kostimografiju.

Sa oko četrdeset aktera na sceni NPS-a ponovo će zaplesati, ovaj put na koreografiju profesora i baletnog pedagoga Samre Mlinar-Mandić, a zapjevati i zasvirati hitove poput "Holding out for a hero", "Never", "Almost paradise" i "Footloose". Pripreme se u toku, probe uveliko traju i atmosfera je predivna.

"Jedva čekamo da sve objedinimo i stanemo na scenu NPS-a sa koje ćemo, obećavamo, nanovo očarati publiku sjajnom energijom i talentom svih aktera", istakli su.

Pored Mlinar-Mandić, muzičku režiju potpisuje Alma Ferović-Fazlić, režiju Irfan Avdić i Emin Hajrić, aranžmane Adnan Mušanović a korepeticiju Aida Mušanović.

U naslovnim ulogama gledat ćemo: Leonarda Šarića, Melisu Hajrulahović- Tomić, Tarika Mulaomerovića, Nikolinu Vujić, Aidu Mušanović, Alena Hadžića, Ivana Sušca, Negru Čičić, Ajselu Zoronjić, Narcisa Zečića, Adisa Pirića, Irmu Mulić i mnoge druge.

Kao i prošle godine produkcija će imati specijalnog gosta Fuada Backovića - Deen-a, a “Footloose” će simbolično obilježiti i 30. godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, s obzirom da je upravo glavni akter predstave gimnastičar.

Prva repriza zakazana je za 3. juli u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo!

Predstava ima i humanitarni karakter jer će dio novca od prodaje biti usmjeren za pomoć sugrađanima i sanaciju od poplava.

Karte su u prodaji po cijeni od 10, 15 i 20 KM a mogu se rezervisati na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo na broj telefona 221 682.