Sarajevo
0

Premijera hit komedije “Čorba od kanarinca” u petak u Centru kulture Općine Centar

S.H.P.
U JU "Centar kulture i mladih Općine Centar" premijerno će se odigrati hit komedija "Čorba od kanarinaca“ u režiji Rijada Ljutovića. Predstava će biti izvedena 7. februara 2020. godine u 20 sati na sceni u Jelićevoj.

Prva repriza planirana je 8. februara 2020. godine, također u 20 sati.

"Čorba od kanarinca“ je priča o ljubavi, dinamična komedija, ali i nježna monodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije.

Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi.

Likovi dobiju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta maštaju i sanjaju svoje buduće godine i da probaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje? Ova predstava je komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

U glavnim ulogama igraju Sanela Pepeljak i Sead Pandur, na režiji, scenografiji, kostimografiji i izboru muzike radio je Riad Ljutović, a za tekst se pobrinuo Miloš Radović.