{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera dokumentarnog filma i koncert u Mediacentru Sarajevo

Klix.ba
9.6.2003. u 16:56
0
0
Premijera dokumentarnog filma i koncert u Mediacentru Sarajevo
0
Premijera dokumentarnog filma i koncert u Mediacentru Sarajevo
U subotu 14. juna u 20 sati u prostoru Mediacentra Sarajevo biće premijerno prikazan dokumentarni film “Kultura odgađanja”.
Film govori o alternativnoj kulturno-muzičkoj sceni u Sarajevu, a autori su Šefik Tatlić, Petar Mitrić i Emir Zametica.

Iste večeri, sa početkom u 21 sat, Mediacentar Sarajevo će ugostiti dva umjetnika (sound designera) iz Njemačke i SAD-a, Juliana Rohrhubera i Johna Grzinicha koji će u zvučnom performansu predstaviti, kako specijalni audio software 'Super Collider', tako i svoja recentna muzička ostvarenja.

Film 'Kultura odgađanja' istražuje razloge nedostatka konstruktivne komunikacije, nepostojanja kulturne produkcije i kulture kritike u Sarajevu, te odnosa aktera neinstitucionalne kulturne produkcije prema autoritarnoj kulturi u kontextu takozvane muzičke sub-kulture/ undergrounda.

Baza filma je komunikacija, kako u širem sociološkom kontekstu posljeratnog Sarajeva, tako i u smislu značenja komunikacije za ljude čiji je izražajni model urbanog prefiksa.

Film je nastao u produkciji Asocijacije studenata škole novinarstva Mediaplan i Mediaplan Instituta Sarajevo i do sada je prikazan na nekoliko festivala, i to u Strazbourgu, Novom Sadu, Subotici, Beogradu i Baru.

Program je realiziran pod pokroviteljstvom Univerziteta komunikacija i Mediaplan Instituta Sarajevo, a podržan je od strane Fondacije za kreativni razvoj Sarajevo.

Ulaz slobodan.


JOHN GRZINICH INFO

John Grzinich je sound designer iz Austina, Texas, SAD, sa stalnim boravkom u Berlinu.

Grzinich koristi Macintosh baziran audio software, uređaje bazirane na žici, terenska snimanja i elektronska procesiranja da stvori zvučne elemente za žive nastupe i studijski rad, a njegov primarni interes je design i arhitektura zvuka u kontextu prostorne percepcije i ljudskog okruženja.

Radio je performanse širom Sjedinjenih Američkih Država i Evrope sa svojim elektro - akustičnim duom ERG, kojeg pored njega čini još Michael Northam. Autor je brojnih CD izdanja u SAD-u, Evropi i Japanu, a njegove kompozicije nalaze se na najmanje dvije međunarodne kompilacije.

Grzinich je, sam ili sa suradnicima, do sada nastupao u SAD-u, Italiji, Austriji, Francuskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. Također, imao je brojne radijske nastupe i prezentacije širom Evrope i SAD-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: