U 12 sati
3

Premijera dječije predstave "Zmaj i nogometaševa kći" u petak 13. oktobra u CKM-u

N. O.
Premijera dječije predstave ”Zmaj i nogometaševa kći" u okviru 14. Dječijeg teatarskog festivala "Hajde svijete budi dijete" zakazana je za petak, 13. oktobar, u 12 sati u Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Zmajevi su vijekovima dio dječijih priča. Često se doživljavaju kao magična stvorenja koja djecu mogu odvesti u nevjerovatne avanture.

Zmajevi takođre mogu biti veoma strašni, što može dovesti do napetih priča. U svakom slučaju, bajke o zmajevima su uvijek popularne među djecom. Bilo da su prijateljski raspoloženi ili zastrašujući, zmajevi stvaraju sjajne priče. Djeca će uvijek biti fascinirana ovim čarobnim stvorenjima.

"Zmaj i nogometaševa kći" je lepršava predstava u kojoj se kroz igru stapaju mašta i zbilja, u kojoj i planet zemlja postaje razigrana i raspjevana lopta. Zašto su zmajevi zloćudni, mogu li promijeniti ćud? Trijumf dječije dosjetljivosti nad zmajskim prijetnjama, donosi sreću svima kao kad nikom ne ostaje uskraćena slast rođendanske torte.

Kada se ljepota pojavljuje u onom sjaju u kojem blista dječija mašta i znatiželja. Nadahnute glumačke kreacije ilustrovane muzičkim numerama, učinit će čaroliju potpunom, da i publika postane akter igrokaza“Zmaj i nogometaševa kći“, i da nas odvedu u svevremeni svijet bajke, sa uvjerenjem da su čarolije ne samo oko nas, nego i u nama....

Tekst je pisao Mirsad Bećirbašić, a režirali su: Armin Omerović; Ana-Marija Tomić i Senad Bostandžić. Muziku je radio Senad Bostandžić, a aranžmane Halid Hajduković.

Igraju i pjevaju: Armin Omerović (Zmaj), Ana-Marija Tomić (Nogometaševa kći), Senad Bostandžić (Gradonačelnik),

Scenografiju i plakat radio je Admir Halilović, kostimografiju Amna Kunovac Zekić, a tehničku realizaciju Džemal Karkelja.