Prošetao i Tony Cetinski
46

Prelijepa Ada Condescu zablistala na crvenom tepihu SFF-a

Piše: D. B.
Foto: A. P./Klix.ba
Žiri takmičarskog programa (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Večeras su crvenim tepihom 18. Sarajevo Film Festivala između ostalih prošetale ekipe filmova "Glas moga oca" i "Ustanička ulica", glumica i članica žirija Ada Condescu, kao i hrvatski pjevač Tony Cetinski.

Sedmu noć Sarajevo Film Festivala, projekcijom u Narodnom pozorištu, u okviru takmičarskog programa, obilježit će igrani film "Glas moga oca“ turskih režisera Orhana Eksikoya i Zeynela Dogana, koji su večeras prošetali crvenim tepihom.

Film govori o Kurdima i problemima koje oni imaju u Turskoj, oo majci Base koja čeka svog starijeg sina Hasana da se vrati kući nakon osam godina odsustva. Razlozi Hasanovog odlaska su isti zbog kojih je i njen muž Mustafa otišao raditi daleko od kuće. Iako Mustafa, glasom snimljenim na audiotrakama, ne može utjecati na živote svoje djece, on i dalje progoni Base...

Ekipa filma "Ustanička ulica" reditelja Miroslava Terzića, koji će biti prikazan u terminu od 20:30 sati, također je bila na crvenom tepihu.

Glumice iz ranije prikazanog filma "iza brda", Cosmina Stratan i Cristina Flutur, su se također pojavile na crvenom tepihu. Tu je bila i glumica i članica žirija Ada Condescu sa svojim kolegama.

"Čast mi je biti član žirija. Mislim da rastem sa ovim Festivalom. Nadam se da ću obaviti posao kako treba", izjavila je Condescu.

Crvenim tepihom se prošetao i hrvatski pjevač Tony Cetinski, koji će večeras održati koncert u Sarajevu.

"Uvijek je predivno doći u Sarajevo, to je takav grad i ljudi koji ovdje žive. Publika će moći uživati u novim ali i starim pjesmama. Znamo kako bude kada nastupam u Sarajevu. Jedva čekam", izjavio je Cetinski.

Zbog jake kiše su izmijenjene lokacije prikazivanja filmova, tako da je Metalac zamijenjen Zetrom, kino Vatrogasac sa Meeting Pointom, Laško Summer Nights sa Cinema Cityjem, te kino Novi Grad prostorijama Općine Novi Grad.