{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pregled 12. Sarajevo film festivala

F
28.12.2006. u 16:13
0
0
Pregled 12. Sarajevo film festivala
0
Pregled 12. Sarajevo film festivala
Ove godine održan je 12. Sarajevo film festival. Riječ je o festivalu sa specifičnim ciljem podrške i promocije regionalne kinematografije i autora.
Sa svojim akcentom na recentna dugometražna, kratka i dokumetarna ostvarenja iz regije, posvetama značajnim regionalnim filmskim autorima, te CineLinkom - SFF predstavlja glavno mjesto susreta regionalnih producenata i autora, a filmski profesionalci iz čitavog svijeta prepoznali su ga kao ključnu tačku za networking svih onih koji žele naučiti više o mogućnostima koje ovaj region pruža.

U 12. izdanju publici i filmskim profesionalcima Festival je ponudio najrecentnije filmske projekte iz naše regije, predstavljajući internacionalne i svjetske premijere u okviru Takmičarskog programa koji obuhvata 12 zemalja: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Grčku, Hrvatsku, Mađarsku, Makedoniju, Rumuniju, Sloveniju, Srbiju i Tursku.

Pored fokusa na regionalnu filmsku produkciju Sarajevo film festival u okviru 13 različitih programa ponudio je 165 ostvarenja svjetske kinematografije.
Naredni 13. SFF bit će održan od 17. do 25. augusta 2007.

Kada je riječ o CineLink marketu i konkursu za regionalne filmske projekte koprodukcijskog marketa Sarajevo film festivala - konkurs je otvoren 25. decembra 2006. godine.

CineLink je namijenjen projektima za dugometražne igrane filmove koji imaju potencijal za kinodistribuciju, autora iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije, a od ove godine i Grčke i Turske.

Projekti odabrani za učešće u ovogodišnjem CineLinku proći će kroz novi i usavršeni program razvoja projekta, biti predstavljeni na CineLink koprodukcijskom marketu i konkurisati za tri nagrade u vrijednosti od po 10.000€ plus 2.000€ u uslugama.

Godina 2006. bila je najuspješnija godina za CineLink. Već sada je izvjesno da će za 13. SFF biti spremno čak sedam ostvarenja iz prethodnih CineLink izdanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: