Salve smijeha
30

Predstavom o generacijskom jazu Zlatan Zuhrić Zuhra oduševio sarajevsku publiku

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Hrvatski glumac Zlatan Zuhrić Zuhra je sa Tinom Sedlarom u sarajevskom Domu mladih izveo svoj pozorišni hit "Ocat i sin". Na sebi svojstven način govorio je o generacijskom jazu između oca i sina nasmijavši sarajevsku publiku do suza.

Inspiraciju za predstavu Zuhra je, kako je ranije rekao, našao u stvarnim životnim situacijama koje proživljava s vlastitim petnaestogodišnjim sinom, a najveća mu je pohvala, kaže, kada mu gledalac priđe i kaže: "Moj je sin isti kao tvoj".

Priča prati oca i sina koji prvi put u životu počinju živjeti sami i koji se u novonastaloj situaciji teško snalaze. Dok otac shodno iskustvu teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer brzopletog modernog mladića koji ne voli da mu "stari" stalno soli pamet, već voli "sve što vole mladi". Otac je isplanirao cijeli dan, ali sin ima druge planove jer se sprema na sastanak sa djevojkom. Ponosni otac koristi sve svoje moći kako bi sina pripremio na najbolji mogući način, a metode koje primjenjuje sarajevsku publiku nasmijale su do suza.

Dobro raspoložena publika u jednom dahu je odgledala predstavu, a nakon više od sat vremena zdravog smijeha Zuhru i Tina nagradila je višeminutnim aplauzom.

Ova hit predstava u skorije vrijeme dobiva i svoju televizijsku inačicu "Otac i sin".