{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavom "Naši dani" završen Takmičarski program Festivala bh. drame Zenica 2018

Klix.ba
15.5.2018. u 08:17
8
1
Predstavom "Naši dani" završen Takmičarski program Festivala bh. drame Zenica 2018
8
Posljednjeg dana 17. Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica 2018. u okviru Pratećeg i Takmičarskog programa u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica je upriličen raznovrstan program.
U 18.30 sati u okviru Pratećeg programa na Maloj sceni "Žarko Mijatović" je upriličen razgovor i predstavljanje knjige "Glava u torbi" Borke Pavićević.

Sat kasnije, na Maloj sceni "Žarko Mijatović" u okviru Pratećeg programa je bilo upriličeno predstavljanje časopisa za pozorišne i vizuelne komunikacije "Agon".

U 20 sati na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica izvedena je i posljednja predstava u okviru Takmičarskog programa "Naši dani", u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka, nastala prema tekstu Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića. Riječ o praizvedbi teksta Željka Stjepanovića. Tekst "Naši dani" bio je drugoplasiran na konkursu u Narodnom pozorištu RS, sa preporukom da bude postavljen na scenu.

"Željko Stjepanović napisao je jedan vrlo duhovit, ali istovremeno i opor tekst, koji se bavi našim društvom. U tekstu sjajno secira sve probleme koji nas okružuju i bavi se suštinskim problemima: negativnom selekcijom, odlaskom mladih ljudi, javašlukom i neradom, na koji smo već navikli i uzimamo ga kao normalan, raslojavanjem društva na prebogate i one koji nemaju šta da jedu", izjavio je Ljubiša Savanović, glumac iz ansambla predstave.

U predstavi igraju: Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin, Željko Erkić, Radenka Ševa, Danilo Kerkez, Ognjen Kopuz, Nataša Perić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: