Kultura
0

Predstavom "Leda" okončano Mostarsko proljeće

FENA
Višenagrađivanom predstavom osječkog HNK-a "Leda" Miroslava Krleže večeras je u Mostaru završilo Mostarsko proljeće- XIII. Dani Matice hrvatske.

"Leda" je komedija jedne karnevalske noći, a redatelj je Ivan Leo Lemo. U spomenutoj predstavi glume Aleksandar Bogdanović, Velimir Čokljat, Nela Kocsis i Miroslav Čobraja.

I ove godine Mostarsko proljeće je ponudilo iznimno bogat program, a zadovoljni su i organizatori.

Prema riječima glasnogovornice Mostarskog proljeća Misijane Brkić Milinković, u 45 dana održano je oko 25 programa, a nastupali su umjetnici iz gotovo cijelog svijeta, od SAD-a, Španjolske, Njemačke, Rusije, Mađarske, Tunisa, Malte, Hrvatske i Srbije. Kazala je i to kako su unatoč kriznim vremenima, iza kojih su se sakrili neki sponzori, uspjeli Mostarsko proljeće privesti kraju.

Predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović u izjavi novinarima je kazao kako nisu dobili podrški ni od Grada Mostar ni od Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovogodišnje Dane Matice hrvatske službeno je zatvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić kazavši pri tom kako je Mostar od 15. travnja do danas bio sjedište i sjecište kulture.

Mostarski gradonačelnik zahvalio je Matici hrvatskoj i svima koji su dali svoj doprinos da se održi Mostarsko proljeće.