Odigrano 11 predstava
8

Predstavom "Hiljadarka" završeni 34. Dani teatra mladih

E. Sk.
Briljantnom izvedbom predstave "Hiljadarka" sinoć su završeni 34. Dani teatra mladih. Publika je više put prekidala predstavu aplauzima na otvorenoj sceni, a kraj predstave dočekan je ovacijama.

Odigrano je jedanaest predstava, dok su online prikazane tri predstave. Bio je ovo svojevrsan podvig u okolnostima svih mjera koje su propisane, ali je vrijedilo.

Na kraju zbrajanjem ocjena gledateljstvo je odlučilo da se dodijele tri eMTeeM-ove maske i to predstavama "Fatima, nevjesta od boli", "Crni kos" i "Hiljadarka".

"Nagrađene predstave, ali i razgovori s publikom potvrdili su da je naše ključno repertoarsko opredjeljenje ono što publika podržava i što želi gledati", poručili su organizatori.

Data je podrška istraživanju novih teatarskih formi, bavljenju klasikom i njenim isčitavanjem na savremen način, te društveno angažiranim predstavama i otvaranju tema koje opterećuju našu stvarnost. Ova podrška i jasno iznesen stav vjetar su u leđa u nastojanjima eMTeeM-a da bude otvoren teatar koji doprinosi odgoju svoje publike.