"Smijeh je lijek"
25

Predstavom "Ćiro" Tarik Filipović još jednom do suza nasmijao sarajevsku publiku

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Izvedbom predstave "Ćiro" Tarik Filipović je još jednom do suza nasmijao sarajevsku publiku i otvorio 23. Festival komedije "Smijeh je lijek".

Na duhovit, ali i dirljiv način je Tarik Filipović publici ispričao šta mu je Ćiro Blažević predstavljao kroz njegovo sazrijevanje kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača te na koji ga je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala.

"Ćiro" je prvi Tarikov samostalni projekt kojeg zajedno s njim autorski potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, a producira Tomislav Kašljević. Tarik, rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama "Spektakluk" i "Magic Act Show", u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, obarao je rekorde popularnosti i gledanosti tih predstava.

Festival komedije "Smijeh je lijek", a sutra na Teatarskoj sceni Jelićeva možete pogledati "Lijevo desno glumac" Zijaha Sokolovića - program kao predstava, predavanje, team building i radionica preko kojih Sokolović duhovito, filozofski i kabaretski objašnjava kako shvatiti da ste "glumci u svom teatru" i kako biti umjetnik u svom životu. Predstava počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 15 KM.