U Zenici
16

Predstavom "CABAres CABArei" Zijaha Sokolovića započinju Ljetne večeri Studio Teatra

I. S.
Šesti međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra večeras će otvoriti predstava "CABAres CABArei" Zijaha Sokolovića.

Bit će izvedena u 21 sat u Ljetnoj bašti Doma armije/Preporoda u Zenici. Predstava je premijerno izvedena 28. januara 1993. godine. Ova monodrama se u principu sastoji od reda humorističkih dionica na temu žena i braka, pa reda razmišljanja o svijetu i životu, što je svakako razlog više da zenička publika uživa u ovoj, sada već, kultnoj predstavi.

U ponedjeljak, 4. jula, najmlađa publika će imati priliku da uživa u predstavi Pozorišta mladih Sarajevo "Ako pčele odu". Ova predstava za djecu, koju vole i odrasli, aktuelizira moguće izumiranje pčela te na zabavan i edukativan način govori o tom problemu, ali i upozoravajući koliko su ta mala bića važna za čovječanstvo. U predstavi igraju: Ajla Cabrera, Alma Merunka, Suada Ahmetašević, Edhem Husić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić i Armin Omerović.

Treću noć festivala Ljetne večeri Studio Teatra publika će imati priliku gledati duodramu Studio Teatra "Derviš smrt" u režiji Lilijane Ivanović, a u kojoj igraju Daniel Kovačević i Nusmir Muharemović.

Komediju YugoArta Beograd, "Noć u kući gospodina Kolaka", u režiji Irfana Mensura, festivalska publika će gledati četvrtu noć festivala. U predstavi igraju: Irfan Mensur, Boda Ninković i Vladimir Kerkez.

U četvrtak, 7. jula festival zatvara hit komedija "Državni lopov" u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija.

Festival se održava na Ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, a sve predstave za odrasle počinju u 21 sat, dok predstava za djecu počinje u 20 sati i 30 minuta. Rezervacije ulaznica za predstave moguće je izvršiti putem broja telefona 062 424 841, ili upitom na e-mail adresu [email protected].

Također, sve informacije o samom festivalu Ljetne večeri Studio Teatra moguće je pronaći i na službenoj stranici, kao i na Facebooku i Instagramu.