Kultura
0

Predstavnici Hercegovine večeras nasmijavaju publiku Šereta

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Takmičari grupe B za najsmješnijeg čovjeka Bosne i Hercegovine, večeras će na sceni Magacin Kabarea pokušati osigurati svoje mjesto u narednom krugu Šereta.

Pet takmičara Šereta, takmičenja stand up komičara amatera iz cijele BiH, večeras će se od 21 sat predstaviti na sceni Magacin Kabarea.

Ovog petka publiku u caffe clubu Gogo će pokušati nasmijati jedna Hercegovka i četiri Hercegovca. Nives Buzaljko, Mirko Božić, Stjepan Kuzman, Almir Mataradžić i Omer Hodžić su već u nekoliko navrata nastupali na takmičenjima otvorenog mikrofona, koje se redovno organizuje u Mostaru, tako da će Sanela Krsmanović i Filip Andronik, u ulozi voditelja i žirija, zajedno sa publikom koja svojim glasovima bira najsmješnije, večeras imati težak zadatak probrati one najbolje.

Ko je smješniji, Bosanci ili Hercegovci, saznat ćemo u narednom krugu takmičenja, kada će se tri najbolja večerašnja takmičara susresti sa ostalim takmičarima u utrci za finale i titulu Šereta. Komičari koji izbore svoje mjesto u finalu u decembru bit će nagrađeni vrijednim robnim nagradama koje je osigurao Mekline, a najbolji Šeret će predstaviti svoje talent i šale na turneji po gradovima BiH i regije.

Ovog petka sva mjesta su popunjena, a svi zainteresovani mogu izvršiti rezervaciju mjesta za naredni petak putem broja telefona 066/935-337.