{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FOTO+VIDEO
/
Predstavljeni ručni radovi i kultura Istočne Bosne

S
Sarajevo-x.com
20.2.2012. u 18:10
0
24
Predstavljeni ručni radovi i kultura Istočne Bosne
0
Kroz projekat "Kultura u ruralnim zajednicama“ je u protekle tri godine ostvarena regionalna suradnja u kooperaciji Fondacije Mozaik (BiH) i Centra za ruralni razvoj i primjenjenu umjetnost (Makedonija), Akademije za trening i tehničku podršku (Kosovo) i Škole na rubu opstanka (Srbija).
"Ovo je rezultat trogodišnjeg rada i inicijativa neformalnih grupa iz istočnog dijela Bosne i Hercegovine. Kroz ovaj projekt daje se mogućnost, kako individualnim tako i neformalnim grupama, da pokažu što znaju i što umiju", kazao je Eldar Balta, projekt koordinator Fondacije Mozaik

Šehida Adurahmanović iz Potočara predstavila je "Narodni kuhar Potočara" kao rezultat rada neformalne grupe žena iz tog kraja.

"Kultura u ruralnim zajednicama“ pruža mogućnost umjetnicima, kulturnim i umjetničkim grupama i organizacijama, kao i drugim zainteresiranim pojedincima u ruralnim područjima koja su izolirana od glavnih kulturnih tokova da iniciraju i provode kulturne i umjetničke projekte", poručuju iz Fondacije Mokzaik.Ukupna vrijednost projekta u BiH, kojeg finansira Swiss Cultural Programme in Western Balkans za Bosnu i Hercegovinu, iznosi 127.735,00 KM. Navedena sredstva su usmjerena na 17 kulturnih inicijativa u opštinama Srebrenica, Zvornik, Bratunac, Višegrad i Goražde.

Pored finansijske pomoći, neformalne grupe iz mjesnih zajednica ovih opština imale su na raspolaganju, kako savjetodavnu, tako i logističku podršku Fondacije Mozaik u razvoju njihovih ideja, sprovođenju i promociji istih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: