{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljeni programi stipendiranja na francuskim univerzitetima

F
12.6.2006. u 13:40
0
0
Predstavljeni programi stipendiranja na francuskim univerzitetima
0
Predstavljeni programi stipendiranja na francuskim univerzitetima
Ured za kulturu francuske ambasade u BiH predstavio je danas u Rektoratu Sarajevskog univerziteta program i načine stipendiranja bh. studenata u Francuskoj za univerzitetsku 2007./2008. godinu.
Ataše za univerzitetsku saradnju francuske ambasade Derbois Cecile kazala je kako se programi stipendija za studente odnose na francuske univerzitete koji imaju uspostavljenu saradnju s bh. univerzitetima.

Ta saradnja već postoji između Pravnog fakulteta u Sarajevu i Tuluzu, Mediaplana Sarajevo i Škole novinarstva u Lilleu te Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo s Univerzitetom Pariz 8 i Akademijom umjetnosti u Avinjonu.

Za upis studenata na neki od francuskih univerziteta prioritetno se ocjenjuje nivo motivacije studenta, stepen znanja francuskog jezika te nivo školovanja i karakteristika projekta koji se nudi.

Većina stipendija francuske vlade odnosi se na specijalizaciju, odnosno usavršavanje studenata, što prema Bolonjskom procesu predstavlja peti stepen obrazovanja.

Stipendisti, odnosno mladi doktoranti, mogu aplicirati i za istraživački rad, a predstavljena je i jedna od najprestižnijih škola u Francuskoj Državna škola za administraciju. Ona nudi spektar zvanja nakon završenog studija, vezano za oblast administracije u različitim društvenim oblastima.

Sve detaljnije informacije zainteresirani kandidati mogu naći na web-stranici francuske ambasade.

Beyonce pravi bend

12.06.2006. u 13:17
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: