{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljenena knjiga Zilke Spahić - Šiljak

F
16.4.2012. u 20:24
0
0
Predstavljenena knjiga Zilke Spahić - Šiljak
0
Predstavljenena knjiga Zilke Spahić - Šiljak
Zgrada Univerziteta u Sarajevu
Knjiga "Propitivanje ženskih feminističkih i muslimanskih identiteta - Postsocijalistički konteksti u BiH i na Kosovu“, urednice Zilke Spahić - Šiljak predstavljena je u ponedjeljak u Centru za interdisciplinarne studije Univerziteta u Sarajevu (CIPS).
O knjizi su govorili profesorica Filozofskog fakulteta u Sarajevu Jasminka Babić-Avdispahić i profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Dževad Hodžić. Ulomke iz knjige pročitala je glumica Hasija Borić.

Na promociji je istaknuto da je knjiga nastala kao rezultat timskog rada, a u njoj je fokus dat na ženski feministički i muslimanski identitet u postsocijalističkim kontekstima BiH i Kosova.

"Predstavlja prvijenac u jednoj takvoj komparativnoj analizi, te jednu od malobrojnih studija koje se bave rodom, identitetom i religijom u BiH", istaknuto je.

Na promociji je pročitano i prigodno pismo historičarke Margot Badran iz SAD-a, koja je napisala predgovor za tu knjigu.

Knjiga je podijeljena u nekoliko poglavlja od kojih se svaki može čitati ponaosob.

Nastala je kao rezultat dvogodišnjeg istraživačkog projekta koji je proveo CIPS Univerziteta u Sarajevu, a namjera im je nastaviti istraživanje o toj temi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: