Vremeplov kroz historiju
0

Predstavljena zbirka priča "Drugi Mjesec" Mostarca Ljubomira Radića

Klix.ba
Zbirka priča "Drugi Mjesec" autora Ljubomira Radića, koja sadrži 28 kratkih priča s historijskim i naučno-fantastičnim elementima, predstavljena je u mostarskom Centru za kulturu.

Kratke priče s elementima nadrealnog, kroz vremeplov historijskih događaja, likova i sudar kultura opisuju svakodnevnicu.

U sadržaj same knjige publiku je na osebujan i sebi svojstven način uvela Amna Popovac, dok su Ronald Panza i Amar Šantić naracijom i muzičkom podlogom vješto dočarali atmosferu.

Knjiga će vas prošetati od sadašnjice i ratnih posljedica ovdje i sada, vratiti se do siromašnog krojača u srednjovjekovnom Bagdadu i krizarskog rata protiv katara na jugu Francuske da napravi pun krug i dovesti do tajnog štaba u podmorju Neuma u kojem je smještena mornarička kontraobavještajna služba Bosne i Hercegovine, gdje se nespretnosti i šeprtljama koje tamo rade možete grohotom nasmijati.

U međuvremenu ćete saznati kakve veze imaju mustre na krevetskoj posteljini sa dionicama za bas gitaru, skrivenu vezu između kanalizacije i rapsodije i kako je biti mrtav u Zanzibaru.