{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena monografija "Kardinal od Vrhbosne"

F
19.1.2011. u 20:14
0
11
Predstavljena monografija "Kardinal od Vrhbosne"
0
Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Večernji list predstavili su večeras u Sarajevu monografiju "Kardinal od Vrhbosne", koja je izdata povodom 65. rođendana, 40 godina svećeništva i 20 godina biskupstva kardinala Vinka Puljića.
Monografija, predstavljena u prisustvu velikog broja gostiju i visokih zvanica, donosi izvatke iz intervjua vrhbosanskog nadbiskupa iz predratnog, ratnog i poslijeratnog perioda.

"Ovo je izuzetno vrijedno djelo, koje nudi brojne intervuje koje je kardinal dao medijima i pokazuje da je on dosljedan svojim izjavama", rekla je dr. Vera Katz, koja je bila jedan od promotora monografije.

Ona je ocijenila kako je ovo "kompaktno djelo", gdje se prožimaju kardinalovo razumijevanje čovjeka, želja da u BiH zaživi dijalog i suživot, te briga za svakog čovjeka, posebno za katolike u BiH.

O ovom izuzetno, kako je ocijenjeno, značajnom djelu govorili su i velečasni Ivan Tolj, koji je i jedan od urednika monografije, te Gradimir Gojer, koji smatra da je riječ o jednom vrijednom životopisu.

Riječ je o knjizi koja je i putokaz svima koji hoće da nađu rješenje naizgled zamršenih problema u BiH, smatra Gojer.

Kardinal Vinko Puljić izrazio je zahvalnost priređivačima i izdavačima ove knjige, koja za njega, kako kaže, predstavlja svojevrstan izazov.

"Knjiga obuhvata tematski obrađene intervjuje od 1993. godine do danas i pokazuje kontinuitet stavova koje sam imao u vrijeme teških dana i danas kada se nadamo boljoj budućnosti", pojasnio je kardinal Puljić u izjavi novinarima.

Monografiju su, osim Ivana Tolja, uredili i Žarko Ivković, Jozo Pavković, Darko Pavičić i Tomislav Botić. Izdali su je Syria i Večernji list, uz pomoć Udruge bosanskih Hrvata Prsten i HKD Napredak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: