{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena knjiga "Sjaj i bijeda ekshumacija" Jasmina Odobašića

F
25.3.2010. u 20:21
0
9
Predstavljena knjiga "Sjaj i bijeda ekshumacija" Jasmina Odobašića
0
Predstavljena knjiga "Sjaj i bijeda ekshumacija" Jasmina Odobašića
Knjiga "Sjaj i bijeda ekshumacija" autora Jasmina Odobašića predstavljena je večeras u Sarajevu. Radi se o knjizi u kojoj je autor u nekoliko priča naveo svoje viđenje pitanja ekshumacija. U tim pričama su sve činjenice istinite jer se radi o stvarnim događajima.
"To moje viđenje drugima može izgledati odveć crno, ali ja znam da su stvari još crnje. Moj nijet je da ne ostanu sakrivene i da javnost da svoj sud o njima", navodi autor.

U knjizi "Sjaj i bijeda ekshumacija" sve priče osvjetljavaju sjaj i bijedu ekshumacija. Teško je, navodi autor, odvojiti jedno od drugog. "Obično sve počne sjajno da bi se pretvorilo u bijedu".

Na večerašnjoj promociji govorili su Stjepan Kljuić, Nenad Tanović, Esma Palić i Mirsad Tokača.

Izražena je želja da knjiga inicira da što prije budu pronađeni posmrtni ostaci preostalih žrtava stradalih tokom rata u BiH, te je naglašeno da Odobašić svojim primjerom pokazuje da postoje pošteni i humani ljudi koji su se spremni žrtvovati zarad toga.

Jasmin Odobašić dugogodišnji je član Komisije za traganje za nestalim osobama u BiH, a ekshumirao je žrtve bez obzira na nacionalnu pripadnost iz osjećaja humanosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: