Mostar
0

Predstavljena knjiga poezije "Drago kamenje"

FENA
Galerija Svetozar Ćorović
Galerija Svetozar Ćorović
U organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar sinoć je u Galeriji "Svetozar Ćorović" u Mostaru upriličena promocija knjige poezije "Drago kamenje" autora Menafa Duranovića.

Po riječima autora, knjiga je napravljena iz šest ciklusa i to "Drago kamenje", "Istine sa laži", "Poruke", "Viđenje kondora", "Jutra života" i "Intime", a počeo ih je pisati prije deset i više godina.

Promotorica knjige, savjetnica za kulturu u Gradskoj upravi Mostara Alma Fazil Obad kazala je kako je čitajući knjigu "Drago kamenje" zaključila kako je ona univerzalna, ističući kako "nije uspjela napraviti razliku među ciklusima znakovitih naslova, jer kroz mnoge pjesme struji 'light' motiv, a to je Mostar - pjesnikov grad, nebo, rijeka, most i južna toplina kojom je Mostar autora i sve građane nesebično darivao".

Fazil Obad je kazala kako je riječ o obrazovanom autoru koji na već postojeća znanstvena iskustva pokušava sagledat istinu i s one druge strane tražeći odgovor.

Manaf Duranović rođen je u Mostaru gdje je završio osnovnu školu, te nižu i višu realnu gimnaziju, a Veterinarski fakultet završio je u Sarajevu gdje je i magistrirao. Veći dio svoga radnog staža proveo je u znanstveno-istraživačkoj instituciji, te je iz oblasti veterinarske znanosti objavio nekoliko desetina znanstvenih i stručnih radova.