{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena knjiga Marka Vešovića

F
16.10.2009. u 08:17
0
5
Predstavljena knjiga Marka Vešovića
0
Predstavljena knjiga Marka Vešovića
Promocija knjige "Tunjo veliki i u Tunje mali" autora Marka Vešovića upriličena je u četvrtak u sali općine Stari Grad.
Riječ je o zbirci eseja koje je Marko Vešović pisao razobličavajući kako je rečeno na promociji mit zvani Muhamed Tunjo Filipović, koja se ujedno bavi i sinom Nenadom Filipovićem.

O knjizi koja je izišla u IK Rabic govorili su Željko Ivanković, Muharem Bazdulj i Enver Kazaz, te Marko Vešović.

Ivanković je za knjigu Marka Vešovića rekao da je ona književnost u pravom smislu, da je ta knjiga i duhovita, šarmantna, sa nevjerovatnom količinom duha..

Bazdulj je rekao da je riječ o tekstovima koji su jednim djelom obljavljivani u Startu i Danima, ali u nekoj skraćenoj novinskoj verziji, te da u knjizi ovi tekstovi dobivaju istinsku vrijednost.

Enver Kazaz je predstavjanje knjige započeo rijećima "Što je više kleveta i laži Tunjo nam je miliji i draži" konstatujući da je ovo više knjiga o nama nego o MUhamdu Filipoviću. Kako je Kazaz istakao narod voli laž.

Marko Vešović, rekao je Kazaz, u ovoj knjizi je pjesnik, koji svojim pristupom oslikava sve pardokse vezane za Filipovića.

Govoreći o samom nazivu knjige Kazaz je rekao da je nakon uvođenja pravopisa Senahida Halilovića se počelo govoriti "u mene mi mali npr. završio fakultet..". U kontekstu Vešovićeve knjige mali je sin Muhameda Filipovića.

Kazaz je pročitao par rečenica iz knjige dajući primjer Vešovićevog esejističko-pjesničkog pristupa.

Tokom promocije više puta je spomenuta i knjiga Tarika Haverića "Čas lobotomije" koju je takođše izdala IK Rabic, koja se takođe bavi Muhamedom Filipovićem, analizirajući ugled bez pokrića koji on uživa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: