{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljena knjiga Dubravka Lovrenovića

F
30.6.2009. u 21:22
0
6
Predstavljena knjiga Dubravka Lovrenovića
0
Predstavljena knjiga Dubravka Lovrenovića
Foto: Sarajevo-x.com
Knjiga, tj. povijesni roman "Sirat-ćuprija fra Ante Kneževića", autora Dubravka Lovrenovića, u izdanju IK "Dobra knjiga" predstavljena je večeras u Bošnjačkom institutu.
O djelu su govorili Emina Žuna, fra Mile Babić, književnik Željko Ivanković i autor.

Kako je rekao Ivanković ova knjiga nastaje u Čikagu za vrijeme autorovog studijskog bortavka u SAD, nastaje dok piše tri stručne knjige, tako da je ustvari 'Sirat-ćuprija fra Ante Kneževića' nastala iz konteksta pisanja te tri knjige.

Autor s distance, koja nam je svima potrebna promišlja pitanja koja su u BiH i danas aktuelna.

"Lovrenovićeva knjiga je knjiga čudesne imaginacije vremena i prostora, knjiga čudesne energije, knjiga ekumenističkog dijaloga", rekao je Ivanković.

Fra Mile Babić rekao je da knjiga govori o dobrom čovjeku fra Anti Kneževiću, te da je posvećena isto tako dobrom čovjeku don Branku Karliću (preminuo 2007.).

Lovrenović je podsjetio na činjenicu da se u BiH i nakon sto godina ponavjalju iste stvari. Primjera radi, priča o Crkvi-Džamiji u Jajcu.

A roman je nastao tako što je, kako kaže autor, počeo pisati tekst o fra Anti Kneževiću i za nekih 50 dana nastala je knjiga u kojoj je, kako kaže, želio pokazati nepokretnost vremena u Bosni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: