|

Predstavljena knjiga Adnana Rondića

Predstavljena knjiga Adnana Rondića
0
F
FENA
19.10.2007. u 18:12
0
komentara
0

dijeljenja
Predstavljena knjiga Adnana Rondića
Knjiga "Povratak–Između privida i stvarnosti“ novinara NTV Hayat Adnana Rondića predstavljena je danas u Kući povjerenja u Srebrenici. Predstavljači su bili Amina Gvozden, Edhem Mušikić i Lejla Turčilo.
Knjiga je zbir faktografskih podataka općina i gradova većeg dijela BiH vezanih za proces povratka, a nastala je kao rezultat televizijskog projekta o povratku, koji su zajedno realizirali NTV Hayat i Fondacija Friedrich Ebert.

"Želio sam da se knjiga promovira u Srebrenici iz razloga što je ovo mjesto gdje se prelama prava slika Bosne i Hercegovine. Strahote koje smo preživjeli kulminirale su baš ovdje jula 1995. godine. Ovo je jedan mali poklon za ljude koji su napravili lavovski korak i ovdje se vratili. Odavde se može poručiti i političarima da BiH nije samo od Marindvora do Kozije ćuprije", rekao je Adnan Rondić.

U zaključku ove studije kaže se da povratničke brige i problemi jesu i moraju biti problem države i društva u BiH, a ne samo problem onih koji su bili dovoljno smjeli, dovoljno nostalgični i dovoljno opredijeljeni da svoje živote nastave na područjima na kojim ih je prije 15 godina prekinuo rat.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.