Od 19. do 22. augusta
0

Predstavljen žiri 21. Mediteran Film Festivala na kojem se prikazuje 20 dokumentaraca

E. Sk.
I ove godine u žiriju Mediteran Film Festivala sjedit će zvučna imena. O najboljem filmu u kategoriji dugometražnog dokumentarca odlučivat će Bojana Burnać rediteljica i direktorica fotografije, slovenski reditelj Dušan Moravec i hrvatska glumica Ivana Roščić.

U kategoriji kratkog dokumentarnog filma o najboljima će odlučivati Joško Lokas poznati voditelj, autor, urednik i producent, Tina Šmalcelj bh. rediteljica i scenaristica te hrvatski glumac Goran Bogdan.

Žiri u ovom sastavu proglašava najboljim autora iz kategorije dugometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu Grand Prix festivala, čiji je pokrovitelj HT Eronet, te najboljim autora iz kategorije kratkometražnog dokumentarnog filma te dodjeljuje nagradu "Best Short" čiji je pokrovitelj Podravka.

Podsjećamo, dvadeset i prvo izdanje Mediteran Film Festivala bit će održano od 19. do 22. augusta u online formatu. U službenom programu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano dvadeset dokumentarnih filmova, deset u konkurenciji dugometražnog te deset u konkurenciji kratkometražnog dokumentarca.